четвер, 10 вересня 2015 р.

Ввічливість привітань

Виховна година

    У четвер 10 вересня у нашому класі була проведена виховна година на тему: "Ввічливість привітань"
    Ми вільно спілкувалися, розширювали власне уявлення про різноманітність привітань.

Сію дитині 
В серденьку ласку. 
Сійся-родися, 
Ніжне “будь ласка”, 
Вдячне “спасибі”, 
Вибач” тремтливе, - 
Слово у серці – 
Як зернятко в ниві. 
Доброго ранку!”, 
Світлої днини!” – 
Щедро даруй ти 
Людям дитино! 
Мова барвиста, 
Мова багата, 
Рідна і тепла, 
Як батьківська хата. 

    Олена Миколаївна зачитала нам "Закони привітань":
1.  Зустрівши знайомого, вихована людина завжди намагається привітатися першою і не роздумує над тим, кому це належить зробити за рангом. Загалом прийнято,щоб чоловік першим вітався з жінкою, молодший - зі старшим за віком. Намагатися простягнути руку не слід, зручніше обмежитися уклоном, можна супроводити його словами вітання.
2.  Добре вихована людина відзначає саме вміння привітатися. Вона не дозволить собі зневажливо кивнути, іноді так, що навіть не розбереш, привітання це чи випадковий жест, не пробурмоче собі під носа щось незрозуміле. Правильна манера вітатися не тільки характеризує хороший тон. Вона здатна передати іншій людині заряд бадьорості, покращити настій. Як багато іноді значить для нас привітне слово, сердешна усмішка!
3.  При привітанні не можна кричати здалеку, простягати один чи два пальці, не відповідати на привітання, дивитися вслід людині.

    Особливо нам сподобалися розповіді про привітання в Китаї та Японії, де люди, коли вітаються, складають руки та роблять уклін в знак поваги.



Немає коментарів:

Дописати коментар